• 0 Kč
    0
DOPRAVA ZDARMA u objednávek nad 1 400 Kč.

Ochrana osobních a citlivých údajů

Veškeré osobní údaje, které získáme od našich zákazníků zůstávají výhradně v systému internetového obchodu RUSTAK.CZ a nejsou nikdy poskytována jakýmkoliv třetím stranám. Výjimku tvoří výhradně přepravní společnosti jako je Česká pošta, DPD nebo služba Zásilkovna pro osobní odběry zboží na výdejních místech. Bez toho by nebylo možné zaslat zboží na Vaši adresu nebo výdejní místo (Zásilkovny či pobočky České pošty). Konkrétně u Zásilkovny má nakonec přístup k Vaším osobním údajům konečné výdejní místo, které je potřebuje pro ověření a spolehlivou identifikaci k vydání balíčku se zbožím správné osobě. Druhou výjimkou je společnost Heureka Shopping s.r.o. - provozovatel nákupního portálu Heureka.cz, který může použít emailovou adresu zákazníka pro zaslání dotazníku se zpětnou vazbou spokojenosti s nákupem (jiné údaje než adresu elektronické pošty Heureka nemá).

Uvnitř internetového obchodu pak využíváme Vaše osobní údaje (zejména telefon a email) pro ověření objednávky a případně její upřesnění - je-li to nutné. Kontaktní adresy využíváme pro zaslání zboží (kontaktní adresa) a fakturaci (fakturační adresa). Zpracovatelem Vašich osobních údajů je provozovatel internetového obchodu RUSTAK.CZ - pan Ing. Vratislav Suchý, IČO: 48945994, sídlem Budovcova 320, 294 41 Dobrovice. RUSTAK.CZ je rodinná firma a náhled na kontaktní údaje má tak i manželka pana Suchého, která zajišťuje část expedice zboží a rutinu kolem zákaznického servisu.

Jaká data od sbíráme od zákazníků?

V běžném procesu online nakupování získáváme od zákazníku tyto údaje:

  • jméno a příjmení
  • kontaktní a fakturační adresa
  • email a telefonní číslo
  • data objednávek a historie objednávek v eshopu
  • statistická data z interního měření eshopu
  • demogragické údaje, zájmy a preference získané díky Google Analytics
  • údaje získané z hlasování v anketách eshopu

Pro detailní seznam cookie souborů, přejděte prosím níže na Seznam cookies, které sbíráme.

Jsme v registru Úřadu pro ochranu osobních údajů

Úřad pro ochranu osobních údajůJakožto provozovatelé internetového obchodu, který pracuje s řadou identifikačních a kontaktních údajů zákazníků jsme registrování na Úřadě pro ochranu osobních údajů. Ve veřejném registru ÚOOÚ jsme uvedli transparentně naprosto vše kolem zpracování osobních údajů našich zákazníků. Zápis je dostupný veřejně na adrese www.uoou.cz. Zcela otevřeně deklarujeme náš přístup k Vaší fakturační a kontaktní adrese vč. telefonního čísla a adresy elektronické pošty. Od nezákazníků sbíráme výhradně emailové adresy a to jen v případě, že nám je sami poskytnou - výměnou za originální a hodnotný obsah v emailovém zpravodaji, na blogu eshopu a sociálních sítích.

Jaká data sbíráme o návštěvnících

Anonymní návštěvníci webu, kteří neposkytují žádné osobní údaje, nikterak neidentifikujeme (vyjma geolokace podle IP adresy v případě potřeby, což není v drtivé většině případů jednoznačný identifikátor návštěvníka). Tak, jako to dělají všechny ostatní internetové obchody, pouze sbíráme statistická data, která nám pomáhají zlepšovat koncepci eshopu a uživatelský zážitek pro nakupující. Jde jen o velmi obecné informace jako je např. délka návštěvy, nejprohlíženější stránky, míra opuštění webu, zdroje návštěv a podobně.

Pro tyto účely využíváme interních měření našeho internetového obchodu - na základě interních cookies - a webové analytiky poskytované třetí stranou. Mezi nástroje webové analytiky, které v tuto chvíli používáme patří Google Analytics (vč. remarketingových seznamů a display reklamy) a Get Smart Look. Kromě toho využíváme tradiční nástroje pro internetový marketing jako jsou Google AdWords, Seznam Sklik, Facebook Ads nebo srovnávače zboží (Zboží.cz, Heureka.cz apod.), které mají taktéž vlastní měřící mechanismy např. pro určení zdroje nákupu a následně vyhodnocení efektivity těchto marketingových nástrojů a jejich návratnosti. Veškeré cookie soubory, které používáme jsou uvedené níže.

Bezpečnost

Provozovatel internetového obchodu RUSTAK.CZ je původní profesí systémový inženýr, který pracoval mimo jiné několik let v bankovním sektoru. I proto dbáme na maximální zabezpečení eshopu. Veškerá komunikace mezi návštěvníky a server je šifrována díky HTTPS spojení (HTTP secured) a SSL certifikátu (od důvěryhodné certifikační autority Let´s Encrypt). Hesla zákazníků jsou v systému ukládána v šifrované podobě - tj. nezná je ani správce eshopu, ani provozovatel - hesla zná pouze každý jednotlivý zákazník. V obchod navíc nesbíráme prakticky žádné finanční údaje zákazníků (platba na dobírku jde mimo naše kompetence, platba převodem je identifikována prostřednictvím variabilního symbolu, ale Vaše číslo účtu a kód banky už jsou pro nás prakticky nepodstatné údaje).

Internetový obchod běží na open source platformě Magento, kterou vyvíjí 150 vývojářů v USA a jde o jedno z nejrobustnějších enterprise řešení na ecommerce trhu. Bezpečnost je pro Magento naprosto zásadní. Pravidelně probíhají bezpečnostní audity zdrojových kódů a stejně pravidelně jsou vydávány bezpečnostní záplaty. Eshopové řešení Magento je navíc pod drobnohledem security agentur a firem zabývajících se bezpečností na internetu a v informačních technologiích obecně.

Náš internetový obchod RUSTAK.CZ pak neustále monitorujeme z mnoha bezpečnostních pohledů. Nasazujeme veškeré dostupné bezpečnostní záplaty a pravidelně také aktualizujeme na novější verze Magenta. Provozovatele eshopu je původem systémový inženýr, který pracoval v bankovním prostředí plném IT security a má tak mnoho zkušeností z oblasti bezpečnosti informačních technologií.

Odkazy na stránky mimo web

Tento web obsahuje mnoho odkazů na stránky třetích stran. U těchto stránek nejsme schopni zajistit Vaši 100% bezpečnost. Vždy však vybíráme natolik autoritativní a ověřené zdroje informací nebo poskytovatele online obsahu, které jsou obecně považované za velmi seriózní a bezpečné. I přesto důrazně doporučujeme, abyste na svých zařízeních pro přístup k internetu používali aktualizovaný operační systém, instalovali dostupné bezpečnostní aktualizace, využívali možností antivirových řešení (mnoho z nich je zdarma a ve velmi dobré kvalitě), antispyware / antimalware a případně i možnosti firewallu.

100% kontrola na Vašimi osobními údaji

Ačkoliv zacházíme s Vašimi osobními s maximální obezřetností, lze z Vaší strany požádat o odstranění Vašich osobních údajů z našeho systému. Požádat o to lze několika způsoby:

  • Pokud jste se v minulosti přihlásili k odběru emailového newsletteru (zpravodaje) a po nějaké době jste změnili názor, neváhejte nás kontaktovat na emailu info@rustak.cz - my už Vám s odhlášením pomůžeme. V samotných emailových newsletterech uvádíme v patičce vždy odkaz na automatické odhlášení. Odkaz má neomezenou platnost a lze se tak odhlásit kdykoliv. My sami nemáme zájem rozesílat obsah komukoliv, kdo o něj nemá zájem - ba naopak.

Kdykoliv nás můžete požádat o souhrn osobních údajů, které pro Vaši osobu držíme v naší databázi. Stačí napsat na email RŮSŤÁK.CZ ---------------------------- Ing. Vratislav Suchý Budovcova 320 29441 Dobrovice Česká republika. Vždy je však potřeba napsat z emailu, pod kterým je veden Váš nákup nebo zákaznický účet v eshopu (podobné to je s telefonem) - v opačném případě bychom nebyli schopni autorizovat Vaši osobu a oprávněnost takového požadavku.

Pokud se domníváte, že máte v databázi uložené zastaralé nebo neplatné informace (např. již neplatný email nebo kontaktní adresu / telefon), budeme rádi, pokud si tyto údaje zaktualizujete ve svém zákaznickém účtu nebo nám napíšete email či zavoláte. Obratem provedeme aktualizaci Vašich osobních údajů tak, abychom třeba neobtěžovali nového majitele Vašeho předchozího telefonního čísla.

Seznam cookies, které používáme

Tabulky cookies, které používáme a jaká data uchovávají.

COOKIE souborCOOKIE obsah
CART Informace související s obsahem nákupního košíku.
CATEGORY_INFO Ukládá informace kategorie, což zrychluje zobrazování stránek.
COMPARE Seznam položek, které jste si přidali k porovnání.
CURRENCY Vámi preferovaná měna
CUSTOMER Šifrovaná verze Vašeho zákaznického ID v eshopu.
CUSTOMER_AUTH Informace, zda jste aktuálně přihlášeni ke svému zákaznickému účtu.
CUSTOMER_INFO Šifrovaná verze zákaznické skupiny, ve které jste nyní přiřazeni.
CUSTOMER_SEGMENT_IDS Ukládá ID zákaznického segmentu
EXTERNAL_NO_CACHE Indikátor určující zda je nebo není povoleno externí kešování.
FRONTEND ID Vašeho sezení (session) uloženého na serveru.
GUEST-VIEW Umožňuje upravovat objednávky i pro hosty (nepřihlášené zákazníky).
LAST_CATEGORY Poslední kategorie, kterou jste navštívili.
LAST_PRODUCT Poslední produkt, který jste navštívili.
NEWMESSAGE Indikuje zda byla přijata nová zpráva.
NO_CACHE Indikuje zda je povoleno používat keš.
PERSISTENT_SHOPPING_CART Odkaz na informace o Vašem nákupním košíku a historii procházení webu.
POLL ID všech anket, ve kterých jste hlasovali.
POLLN Informace o anketách, ve kterých jste hlasovali
RECENTLYCOMPARED Zboží, které jste si porovnávali.
STF Informace o produktech, které jste odeslali emailem jako doporučení svým známým nebo kamarádům.
STORE Jazyková mutace webu a pohled na obchod v rámci Vašeho sezení.
USER_ALLOWED_SAVE_COOKIE Indikuje zda zákazník povolil použití cookies.
VIEWED_PRODUCT_IDS Produkty, které jste si prohlíželi.
WISHLIST Šifrovaný seznam produktů, které jste si přidali na seznam přání.
WISHLIST_CNT Počet položek na seznamu přání.